TEŽAK PUT mladog Adija Šoše

Mostarski slavuj progovorio o bolesti koja ga je skoro koštala karijere: 'Bilo je ozbiljno'

15.09.2024.
u 15:49

Ime "hercegovačkog slavuja" Adija Šoše sve se češće provlači među glazbenicima, a Tony Cetinski odmah je s njim poželio snimiti duet, a Gibonni je zaključio kako u posljednjih 20 godina nije čuo tako dobar glas

Adi Šoše se pjevanjem bavi cijeli život, ali nitko nije ovog 30-godišnjaka primijetio do ove godine. Da je pjevanje njegov poziv shvatio je kada je "završio kao beskućnik". Otac mu je inženjer građevine, ali tijekom studija je svirao gitaru i pjevao, majka mu zna svirati harmoniku, a sestra svira violinu. Stoga se može reći da dolazi iz glazbene obitelji iako se glazbom nitko ozbiljnije nije bavio.

Adi je završio građevinski fakultet u Mostaru. Anksioznost ga je kočila sve dok nije upisao Glazbenu školu u Mostaru. "Ljubav prema glazbi osjećam otkad znam za sebe. Počelo je s kazetom Halida Bešlića koju mi je kupila baka Rabija. Tako sam na neki način počeo s Halidom", otkrio je nedavno mladi glazbenik.

Priznao je kako do kraja 2017. godine nikada nije imao javni nastup jer se borio s anksioznošću. "Moji prijatelji nisu znali da pjevam. Nitko nije. Nisam imao hrabrosti pjevati ni pred roditeljima. Baš je bilo ozbiljno. Volio bih da sam mogao početi ranije, da nisam ni studirao nego odmah uplovio u glazbu, ali moralo je biti ovako", kazao je u jednom intervjuu za Azru.

Vježbao tri sata dnevno

Tvrdi da je njegov prvi nastup bio grozan da ga je samo jednom poslušao do pola. "Tad sam se htio ostaviti glazbe, nisam uživao na sceni, tresao sam se, preznojavao, nosio sam naočale jer nisam smio gledati publiku u oči. Onda sam shvatio da ja, zapravo, nikad nisam vježbao pjevanje, a jednostavno morate trenirati i posvetiti vrijeme i život toj vještini", kazao je.

Vježbao je po tri sata dnevno. "Svakih nekoliko tjedana ostajao sam bez glasa zbog preforsiranosti i želje za napretkom, ali sam i luđački napredovao. Moj drugi nastup bio je 10 puta bolji od prvog. Treći je bio bolji od oba, ali poslije četvrtog sam znao da me građevina neće više vidjeti u životu. Osjetio sam da sam dobio svrhu koju sam tražio gotovo 24 godine", rekao je.

Poslije toga se prijavio na "Grand" jer nije htio gubiti vrijeme iako nije bio obožavatelj natjecanja. "Od natjecanja imam samo brončanu medalju iz juda 2004. godine u Neumu, a i to sam dobio jer nas je u kategoriji bilo troje. Poslije je bilo još mnogo događanja, ali sve to čuvam za svoju knjigu", otkrio je tom prilikom. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije