GLAVNI GRAD POD UZBUNOM

Rusi ponovno gađali Kijev, oglasile se sirene: 'Uništili smo desetak dronova'

Kijev
GLEB GARANICH/REUTERS
26.08.2024.
u 07:15

Istodobno su krhotine uništenih bespilotnih letjelica koje je Ukrajina lansirala ciljajući rusku regiju Saratov oštetile nekoliko kuća u gradovima Saratov i Engels

Rusija je u ponedjeljak rano ujutro izvela napad dronovima na Kijev, priopćila je ukrajinska vojska dodajući da prema preliminarnim informacijama nema ozlijeđenih niti materijalne štete. Desetak bespilotnih letjelica uništeno je dok su se približavale gradu u regiji oko Kijeva, rekao je Serhiy Popko, čelnik kijevske vojne uprave, u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Dodao je kako će se procjena jačine napada znati kasnije u ponedjeljak. Većina središnje i istočne Ukrajine bila je pod upozorenjem na zračni napad u 2.30 sati u ponedjeljak. Istodobno su krhotine uništenih bespilotnih letjelica koje je Ukrajina lansirala ciljajući rusku regiju Saratov oštetile nekoliko kuća u gradovima Saratov i Engels, rekao je u ponedjeljak guverner regije nekoliko stotina kilometara jugoistočno od Moskve.

Sve hitne službe poslane su na mjesto događaja, naglasio je guverner Rostova Roman Busargin.  Rusija, inače, u Engelsu ima vojnu bazu strateških bombardera. 

 

Inače, Rusija je napala sjever, istok i jug Ukrajine, usmrtivši barem četiri osobe i ozlijedivši 37, rekle su ukrajinska vojska i lokalne vlasti u nedjelju. Napadi u noći između subote i nedjelje ciljali su ukrajinske regije na prvoj crti bojišnice, Černihiv, Sumi, Harkiv i Donjeck, rekle su ukrajinske zračne snage putem aplikacije za razmjenu poruka Telegram.

Rusija je napala ukrajinske pogranične regije, a Kijev kaže da je upad u rusku regiju Kursk ranije ovaj mjesec za cilj imao oslabiti Moskvu za izvođenje takvih napada. "Većina projektila nije pogodila ciljeve", priopćile su zračne snage, dodavši da je Rusija lansirala balistički projektil Iskander-M, krstareći projektil Iskander-K i šest navođenih zračnih projektila. 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?