WASHINGTON

Bijela kuća: Moguće su nove sankcije u BiH

01.07.2024.
u 16:29

Jake Sullivan, predsjednik Vijeće za nacionalnu sigurnost SAD-a u Bijeloj kući, oglasio se u vezi s BiH na svom X nalogu.

"SAD su zabrinute zbog povećanih prijetnji teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine od strane predsjednika Republike Srpske Dodika. Nastavićemo odgovarati na secesionističke akcije i napade na Daytonski mirovni sporazum, uključujući i korištenje dodatnih sankcija. Podržavamo visokog predstavnika i korištenje njegovih ovlasti, kada je to potrebno, za obranu Daytonskog mirovnog sporazuma. Nastavićemo biti uz građane BiH i njihov cilj postizanja demokratske i prosperitetne BiH integrirane u euroatlantsku zajednicu", napisao je on na X.

Sullivan je blizak suradnik Joe Bidena, predsjednika SAD, i visoko je pozicioniran u njegovoj administraciji. Po rangu, on je četvrta najjača pozicija u Bijeloj kući, nakon predsjednika SAD, potpredsjednika i šefa osoblja Bijele kuće.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?