Novalić - Germain

Germain: BiH je bila i bit će značajan segment europske stabilnosti

27.08.2018.
u 16:51

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, u nastupni posjet zamjenicu šefa Misije Sjedinjenih Američkih Država u BiH Ellen Germain.

Poželjevši joj dobrodošlicu u BiH i uspjeh na novoj dužnost, federalni premijer ju je informirao o do sada urađenim projektima u provođenju Reformske agende i zadacima koji predstoje do kraja mandata ove vlade.

- Mi smo započeli jedan veliki projekt ekonomskih reformi i dobar dio smo već proveli. Preostao je još jedan koji će, nadam se, biti realiziran dijelom na kraju mandata ove, ali i na početku mandata nove vlade. Uspjeli smo donijeti zakone kojim smo rasteretili gospodarstvo, što je značajno utjecalo na rast ekonomskih parametara, što moramo nastaviti u razdoblju pred nama i on mora biti značajniji - kazao je Novalić.

Prema njegovim riječima, fokus djelovanja treba usmjeriti ka mladima, omogućiti im zapošljavanje i stabilan život i tako zaustavili njihov odlazak u inozemstvo. Naglasio je da treba raditi više i u borbi protiv korupcije.

- Dakle, na ta tri segmenta moramo usmjeriti sve naše snage, čime bi cjelokupno društvo još snažnije krenulo naprijed – rekao je Novalić.

Zamjenica šefa Misije SAD-a je izrazila zadovoljstvo novim angažmanom u Bosni i Hercegovini, istaknuvši da je područje Balkana izuzetno značajno za cijelu Europu, a samim tim i za Sjedinjene Američke Države, te naglasila da je BiH bila i bit će značajan segment europske stabilnosti, u čemu će imati značajnu podršku SAD-a, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?