Usora

Potpisan Sporazum o realizaciji projekata iz programa prijateljskog okruženja s Općinom Usora

02.09.2024.
u 12:14

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić boravila je danas u Općini Usora. Tom prigodom upriličeno je potpisivanje sporazuma o realizaciji projekata iz programa prijateljskog okruženja između Javnog poduzeća Autoceste Federacije BiH, Općine Usora i izvođača radova na dionici tunel Putnikovo Brdo 2 - Medakovo - Euro Asfalt.

Potpisivanju sporazuma su uz ministricu Katić nazočili direktor JP Autoceste FBiH Denis Lasić, izvršni direktor Sektora za upravljanje i održavanje JP Autoceste FBiH Mirko Rogić, načelnik Općine Usora Zvonimir Anđelić i predsjedatelj Općinskoga vijeća Usora Anto Matić sa suradnicima.

Ovim sporazumom utvrđuje se popis projekata prijateljskog okruženja, koje su izvođač radova i JP Autoceste FBiH obavezni izvesti prilikom izgradnje autoceste na Koridoru Vc, dionica tunel Putnikovo Brdo 2 - Medakovo, te međusobna prava i obaveze između
sporazumnih strana povodom realizacije istih projekata.

Potpisivanjem ovog sporazuma omogućuje se izgradnja i rekonstrukcija lokalnih cesta koje su od iznimnog značaja za Općinu Usora, kao i dogradnja nasipa na obali rijeke Usora. Također, sporazumom je definirano i održavanje prometnica koje se koriste za izvođenje radova na autocesti, te njihova potpuna rekonstrukcija nakon završetka korištenja istih za potrebu izgradnje autoceste.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije