napravite zamku

Riješite se voćnih mušica koje vam lete po hrani u pet minuta

voće
Shutterstock
01.07.2024.
u 08:51

Voćne mušice mogu biti smetnja po vrućem vremenu jer je to savršena temperatura za njihov razvoj i često uđu u domove u potrazi za hranom.

Brzo ćete ih se riješiti s ovom zamkom koju možete jednostavno napraviti sami. Najbolji dio je što vam treba samo dva sastojka i nekoliko uobičajenih kućanskih predmeta, čime se prirodno i lako rješava dosadnih voćnih mušica.

Pomiješajte jabučni ocat i tekućinu za pranje posuđa. Oni su super za ubijanje mušica jer će ove štetnike privući jak miris, koji je vrlo sličan mirisu trulog voća. Obično bi voćne mušice sletjele na površinu tekućine kako bi se njome hranile, ali sredstvo za pranje posuđa smanjuje površinsku napetost što uzrokuje da mušice odmah padnu pod tekućinu i utope se, piše 24sata.hr.

U staru staklenku ulijte otprilike 40 ml jabučnog octa i zatim dodajte nekoliko kapi sredstva za pranje posuđa. Čvrsto staklenku pokrijte prozirnom folijom i napravite u njoj male rupice, ne prevelike kako mušice ne bi izletjele van. Foliju pričvrstite gumicom. Bube će ući u staklenku i utopiti se. 

Nakon nekoliko dana vaši problemi će nestati.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije