U čast fra Petru Bakuli

Pred nama je još jedno uzbudljivo “Posuško lito”

18.06.2016.
u 09:00

U Posušju će u subotu, 25. lipnja, Međunarodnim festivalom animiranog filma (NAFF) svečano biti otvoreno “Posuško lito 2016.”.

Ovaj je festival prvi put u programu “Posuškog lita”. NAFF se istinski nametnuo kao važan festival u oblasti animiranog filma i šire filmske industrije, a sve je važniji i popularniji u regiji. Općina Posušje prepoznala je značaj festivala tako da će posuška publika imati priliku u šest dana na velikom platnu pogledati čak 55 animiranih filmova zajedno s onom iz Stona, Trebinja, Mostara, Cetinja i Neuma gdje će se festival također održavati u isto vrijeme.

Tijekom manifestacije “Posuško lito” bit će organizirani brojni kulturni, ali i sportski događaji. Vrhunac manifestacije bit će III. festival klapske pisme te veliki koncert Crvene jabuke. “Posuško lito” je manifestacija koja polako postaje brend Posušja, a održava se ususret Danu općine Posušje, odnosno proslavi blagdana Velike Gospe. Ove godine “Posuško lito” održat će se u čast 200. obljetnici rođenja fra Petra Bakule, najsvestranijeg franjevca, pisca, karizmatika i velikana. Inače, prošlogodišnju manifestaciju “Posuško lito 2015.” posjetilo je oko od 56.000 posjetitelja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?