SPLIT

Zatvorene 28. Sportske igre mladih

23.08.2024.
u 08:24

Na splitskoj Rivi u četvrtak navečer zatvorena je 28. sezona Sportskih igara mladih na kojima je u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji i Srbiji sudjelovalo 328 tisuća mladih sportaša.

Zatvarajući Sportske igre mladih minister turizma i sporta i izaslanik predsjednika Vlade Hrvatske Andreja Plenkovića Tonči Glavina pozvao je mlade da se bave sportom.

"Sport probuđuje najbolje vrednote u čovjeku," kazao je Glavina.

On je dodao kako će neki od sudionika ovih igara izrasti u velike sportaše. Također je rekao kako Hrvatska vlada godišnje u sport ulaže 120 milijuna eura te će se ta ulaganja ubuduće povećavati.

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak je istaknuo kako je Split ponosan što se u njemu tradicionalno zatvaraju ove igre.

Utemeljitelj Sportskih igara mladih Zdravko Marić je zahvalio na pomoći ovim igrama koje su dale vlade Hrvatske, BiH, Slovenije i Srbije.

Na svečanosti zatvaranja igara nazočio je povjerenik Europske komisije za proračun Johannes Hahn koji je i ambasador Sportskih igara mladih. Nazočili su još ministar sporta i mladeži Srbije Zoran Gajić, ministar gospodarstva i sporta Slovenije Matjaž Han te ministrica obrazovanja i znanosti Federacije BiH Jasmina Duraković.

U dosadašnjih 28 sezona kroz Sportske igre mladih prošlo je, kako je rečeno, više od 3,8 milijuna mladih, prenosi Hina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije