Konačno osvijetljena i frekventna dionica Divjak u Vitezu

25.08.2024.
u 15:45

Općina Vitez provela je potrebni postupak te sklopila ugovore, koji su većim dijelom odmah realizirani, kada je u pitanju rekonstrukcija javne rasvjete. Tako je u proteklih mjesec dana, kako navode iz Općine Vitez, pripremljeno osam dionica za rekonstrukciju, nastavak radova ili širenje mreže javne rasvjete, od čega je šest dionica urađeno i već stavljeno u punu funkciju. Pri radovima se obratila pozornost da ugrađena tehnologija bude LED, što podrazumijeva manje troškove održavanja i dugoročnu stabilnost rasvjete na području općine Vitez. Dionice koje su bile predmet sklopljenih ugovora su Veliki Mošunj (vrijednost 6020,74 KM), Jardol (vrijednost 2798,59 KM), Zaselje (vrijednost 13.558,07 KM), Rijeka (vrijednost 2804,46 KM), Donja Večeriska (vrijednost 2904,64), Divjak - prema Večeriskoj (vrijednost 17.505,84 KM), Kruščica - prema crkvi svetog Mateja (vrijednost 4494,25 KM) te Vitez centar - Podgradina (vrijednost 4346,36 KM).

- Od navedenih osam, sve su realizirane, osim dionica Vitez centar i Divjak, koje će biti završene u idućih nekoliko dana. Govoreći o dionici Divjak, treba napomenuti kako je riječ o ugradnji 13 novih stupova uz glavnu prometnicu kroz naselje koja vodi prema Večeriskoj, a koja dosad nije bila osvijetljena iako je prilično frekventna. Time će se doprinijeti sigurnosti sudionika u prometu te svih mještana - naveli su također iz Općine Vitez.

Do kraja godine Općina planira provesti ugovaranje dodatnih dionica predviđenih za rekonstrukciju javne rasvjete, među kojima se nalaze dionice u Tolovićima, Sivrinu Selu i Ulici Matije Gupca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije