Posljedica poplava

Prekid prometa željeznicom utječe i na Republiku Srpsku

09.10.2024.
u 16:23

Od prošlog petka je došlo do potpune obustave prijevoza roba "Željeznica RS" preko dijela mreže pruga na tranzitnom pravcu Luka Ploče - Srednja Europa

Štete koje su nezapamćene poplave prouzročile na željezničkoj infrastrukturi u Federaciji BiH imaju izravnog odjeka i na promet u Republici Srpskoj. Naime, kako je danas navedeno iz poduzeća Željeznice Republike Srpske uslijed potpunog prekida željezničkog prometa prouzrokovanog velikim oštećenjem pruge na dionici Konjic – Jablanica na području Federacije BiH, od prošlog petka je došlo do potpune obustave prijevoza roba "Željeznica RS" preko dijela mreže pruga na tranzitnom pravcu Luka Ploče - Srednja Europa, a proračun je da je dnevni prihod ŽRS smanjen za više od 55.000 KM. Iz navedeno poduzeća pritom pojašnjavaju i kako je zbog prekida obustavljen prijevoz, iz opravdanih razloga, za određene poslovne subjekte, odnosno  komintente "Alumina" Zvornik Novi, "Elektroprivredu" Republike Srbije, "Studen - Agranu" Brčko i "Gikil" iz Lukavca. 

"Obustava je na snazi i za robe koje se prevoze ka i iz Luke Ploče u stanicama Doboj, Prijedor, Lukavac i Kreka, kao i tranzitne relacije iz srednje Europe. Trenutno, prema prognozama i informacijama o neophodnom vremenu potrebnom za ponovno uspostavljanje željezničkog prometa na području FBiH, proračun Željeznica RS je da umanjenje prihoda na dnevnoj razini od prijevoza roba iz razloga obustave prijevoza uslijed više sile i ogromne štete koje je pričinjena ŽFBiH, a koja izravno utiče i na poslovanje Željeznica Republike Srpske iznosi više od 55.000 KM", navode iz ŽRS.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije