žrtva masakra u školi

Sanski Most ispratio ubijenu profesoricu: Gordana Midžan pokopana na svoj rođendan

pokop Gordana Midžan
Foto: Nezavisne
1/2
26.08.2024.
u 17:23

Bila je među omiljenim profesorima generacijama sanskih srednjoškolaca, a posljednji oproštaj od nje bio je dirljiv i protkan dubokim emocijama.

Sprovod Gordane Midžan, jedne od žrtava trostrukog ubojstva koje se dogodilo prije nekoliko dana u Gimnaziji u Sanskom Mostu, obavljen je danas na gradskom groblju Greda.

Ovom tužnom činu nazočio je veliki broj građana, predstavnika društvenog života i prosvjetne zajednice, te nekadašnji učenici profesorice koja je predavala engleski jezik.

Tužna okolnost je kako je pokop obavljen upravo na dan kad je rođena i kad je trebalo da napuni punih 65 godina.

Gordana Midžan, djevojački Bulović, rođena je u Kraljevu, gdje je završila osnovnu i srednju školu, a potom i studij engleskog jezika na Filološkom fakultetu u Beogradu. Na fakultetu je upoznala supruga Elmina iz Sanskog Mosta, za kojeg se kasnije udala i potom došla u taj grad, gdje je ubrzo započela s radom kao nastavnica, a potom i profesorica engleskog jezika u sanskim srednjim školama, pišu Nezavisne.

Bila je među omiljenim profesorima generacijama sanskih srednjoškolaca, a posljednji oproštaj od nje bio je dirljiv i protkan dubokim emocijama.

U trenutku kada je ubijena, ostalo joj je svega dva radna dana do zaslužene mirovine, koju, nažalost, nije dočekala.

Podsjetimo,u proteklim danima su pokopani tajnica Nisveta Kljunić i direktor Gimnazije Nijaz Halilović, dvije preostale žrtve masakra koji je duboko potresao Sanski Most i cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Njih troje je ubio domar Mehemed Vukalić, a nakon što je izvršio ubojstva automatskom puškom, pokušao je sebi oduzeti život. Tom prilikom se teško ranio, ali je trenutno u stabilnom stanju i hospitaliziran u Univerzitetskom kliničkom centru u Banja Luci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?