Vrijeme

U BiH jutros uglavnom oblačno vrijeme, na jugoistoku Bosne slaba kiša

06.09.2024.
u 08:53

U zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne jutros je pretežito vedro, a u ostatku države oblačno vrijeme. Na krajnjem jugoistoku Bosne registrirana je slaba kiša.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 11, Ivan-sedlo, Sokolac 13, Bihać, Drvar, Livno 15, Bugojno, Sarajevo 16, Jajce, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica, Zenica 17, Široki Brijeg, Tuzla 18, Banja Luka, Gradačac, Trebinje, Zvornik 19, Bijeljina, Mostar i Neum 21 stupanj Celzija.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 2 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, danas će u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne prevladavati sunčano vrijeme.U ostatku države jutro pretežito oblačno, uz postupno smanjenje oblačnosti. Poslijepodne se očekuju lokalni pljuskovi, koji ponegdje mogu biti praćeni grmljavinom.Vjetar slab do umjeren, u Hercegovini i na zapadu Bosne jugozapadni, a u ostalim područjima zapadnim i sjeverozapadni. Dnevna temperatura zraka od 26 do 32 stupnja.

U Sarajevu jutro pretežito oblačno, uz postupno smanjenje naoblake. Poslijepodne je moguć lokalni pljusak.Dnevna temperatura zraka oko 29 stupnjeva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?