sjednica

Vijeće ministara o pripremi odgovora na pitanja iz Upitnika EK

24.08.2017.
u 16:41

 Vijeće ministara Bosne i Hercegovine primilo je na današnjoj sjednici u Sarajevu k znanju Informaciju Direkcije za europske integracije o pripremi odgovora na pitanja iz Upitnika Europske komisije.

U Informaciji se navodi da su tijekom kolovoza održana 34 sastanka radnih grupa te da se istovremeno vrši tehnička finalizacija odgovora na pitanja iz Upitnika, koja treba biti završena do 1. rujna 2017. godine.

U radu radnih grupa i postupku tehničke finalizacije uočene su određene teškoće posebno u osiguranju kvoruma. Također, problem predstavlja nepridržavanje dogovorenih rokova za pojedine aktivnosti, nedostavljanje traženih informacija, podataka i propisa, odnosno prečišćenih akata.

Po završetku tehničke finalizacije odgovora iz Upitnika, predsjedatelj radnih grupa odgovore će dostaviti Komisiji za europske integracije koja će ih proslijediti koordinatorima procesa europskih integracija u BiH na potvrđivanje u skladu s internim procedurama.

Sporna pitanja koja se pojave u tijeku tehničke finalizacije će predsjedatelj radne grupe, uz suglasnost oba zamjenika, dostaviti Komisiji za europske integracije i eventualno drugim tijelima sistema koordinacije, uz zahtjev za usuglašavanje.

Nakon usuglašavanja spornih pitanja i potvrde odgovora, pristupit će se prevođenju Upitnika EK, navodi se u Informaciji, priopćeno je danas iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?