VRIJEME

Sutra u Krajini oblačno, u ostalim krajevima sunčano, poslijepodne lokalni pljuskovi širom zemlje

26.08.2024.
u 14:42

U Bosni i Hercegovini danas je sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 14.00 sati: Ivan-sedlo 27; Bihać 28; Sokolac 29; Banja Luka, Jajce, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica 30; Drvar, Livno 31; Bugojno, Doboj, Gradačac, Sarajevo, Tuzla, Zvornik 32; Bijeljina 33; Zenica 34; Neum, Trebinje 35; Široki Brijeg 36 i Mostar 38 stupnjeva.

Sutra u Krajini pretežito oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U ranim jutarnjim satima kiša se očekuju na krajnjem sjeverozapadu. Poslijepodne i dio večeri širom zemlje lokalni pljuskovi i grmljavina, koji ponegdje mogu biti i izraženiji.

U Hercegovini na jugozapadu Bosne slaba do umjerena bura, a u ostatku zemlje slab sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stupnjeva.

U Sarajevu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne su mogući pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 18, a dnevna oko 30 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?