U predškolskoj ustanovi "Sv. Josip Radnik" u Mostaru

Predstavljena slikovnica koja obrađuje teme zaštite okoliša i značaja očuvanja prirode

09.09.2024.
u 13:08

U predškolskoj ustanovi „Sv. Josip radnik“ u Mostaru, održana je zanimljiva edukativno-promotivna radionica koja se fokusirala na zaštitu okoline, s ciljem podizanja ekološke svijesti među najmlađima.

Ova aktivnost dio je projekta pod nazivom „Moja eko školica“ koji provodi udruga RESPEKT uz financijsku potporu Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine.

Tijekom radionice, predstavljen je slikovnica koja obrađuje teme zaštite okoline i značaja očuvanja prirode. Aktivnosti su bile posebno osmišljene za predškolsku djecu kako bi ih se na zanimljiv i pristupačan način upoznalo s važnosti zaštite i očuvanja okoline od najranije dobi. Kroz kreativne igre i interaktivni pristup, predškolci su imali priliku naučiti o ekološkim temama, popraćenim pitanjima i rješenjima usmjerenim prema očuvanju naše planete. Predstavnici udruge RESPEKT izrazili su zadovoljstvo sudjelovanjem u ovakvim projektima, ističući značaj edukacije u razvoju zdravih i ekološki osviještenih navika te stilova života kod djece, poslavši poruku: “Uvijek s veseljem sudjelujemo u inicijativama koje potiču djecu na razmišljanje u kontekstu razvijanja njihove osviještenosti o okolini.”

Zahvaljujemo svim stručnjacima i našim malim prijateljima iz vrtića „Sv. Josip radnik“ na aktivnom sudjelovanju te im želimo uspješan i sretan početak nove, ekološke predškolske godine. Ovakvi projekti nisu samo prilika za učenje, nego i za stvaranje veze između djece i prirode, što može potaknuti njihove buduće ekološke aktivnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?