izazovi i prilike na putu gospodarske integracije s EU

U Mostaru se održava Konferencija MoBizz 2024

09.09.2024.
u 18:19

Zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, gđa Ljiljana Lovrić, danas je u Mostaru otvorila Konferenciju MoBizz 2024. Konferenciju su organizirali tvrtka Realitet d.o.o. i poslovni portal Financa.ba, pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Grada Mostara i Sveučilišta u Mostaru.

Konferencija okuplja stručnjake iz različitih sektora kako bi raspravljali o ključnim izazovima i prilikama na putu gospodarske integracije s Europskom unijom. Lovrić je u svom uvodnom izlaganju podsjetila da se Bosna i Hercegovina, kao zemlja kandidatkinja za članstvo u EU, nalazi pred važnim obvezama, ali i prilikama za daljnji gospodarski razvoj. Prilagodba naših standarda europskim normama stvara nove mogućnosti za izvoz, investicije i smanjenje trgovinskog deficita, naglasila je.

 

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH aktivno sudjeluje u stvaranju uvjeta za jačanje vanjske trgovine, energetske sigurnosti, inovacija i digitalizacije, s ciljem jačanja konkurentnosti naše ekonomije.

Suradnja između javnog i privatnog sektora ključna je za stvaranje inovativne, otporne i održive ekonomije. To se, održavanjem jedne ovakve konferencije, želi dodatno potaknuti kroz razmjenu ideja, iskustava i konkretnih prijedloga za unaprjeđenje gospodarske politike i privlačenje stranih investicija.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?