MOSTAR

Divanhana najavljuje spektakularan koncert u Mostaru

26.08.2018.
u 08:45

Band Divanhana održat će koncert u Mostaru 07.11. sa početkom u 20 sati i to po prvi put u HD Herceg Stjepan Kosača.
Najpopularniji bh band Divanhana ove godine nastupio je na manifestaciji "Večernajkov pečat" sa pjesmom "S one strane Plive", te je pokupio brojne simpatije i ovacije mostarske publike.
 
Divanhana je prošle godine nastupila na manifestaciji "Mostarsko ljeto", a ove godine uspostavljena je suradnja i sa turskom pjevačicom i glumicom Suzan Kardes, sa kojom je snimljeno i nekoliko zajedničkih pjesama.
 
Ulaznice po cijeni od 15 KM za sada možete kupiti preko sustava kupikartu.ba.

Divanhana izvodi tradicionalnu muziku u novim aranžmanima koji su nastali uz utjecaj jazz, pop i klasične muzike 20. stoljeća. Namjera benda je njegovanje i prezentiranje ne samo urbane tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine, već i tradicionalne muzike zemalja Balkana, sa posebnim i pažljivim osvrtom na sevdalinku.

Bend je početkom 2009. godine osnovala grupa mladih studenata na Muzičkoj Akademiji u Sarajevu. Do sada su objavili tri albuma, sudjelovali na raznim festivalima i održali brojne koncerte širom BiH, regije Balkana i ostatka Europe.
 
Članovi benda su Naida Čatić (vokal), Neven Tunjić (klavir), Nedžad Mušović (harmonika), Azur Imamović (bas gitara), Rifet Čamdžić (bubanj) i Irfan Tahirović (udaraljke).
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije