Izbori 2024.

Objavljene liste za izbore, imena kandidata tiskaju se na listiće

22.08.2024.
u 16:26

Tiskanje se odvija na dvjema lokacijama, u Kalesiji i Gračanici, uz nadzor predstavnika Središnjeg izbornog povjerenstva BiH

Nakon što je Središnje izborno povjerenstvo BiH ovjerilo liste kandidata političkih stranaka i koalicija, kao i liste neovisnih kandidata za lokalne izbore, konačne liste objavljene su i u Službenom glasniku BiH. Imena kandidata tiskaju se na glasačkim listićima, a ovaj posao je u tijeku, piše Dnevni avaz. Kako je ranije priopćeno iz SIP-a BiH, tiskanje glasačkog materijala povjereno je kompaniji C. P. A. d. o. o. Tojišići - Kalesija, koja je prije nekoliko dana počela tiskanje glasačkih listića, najprije onih za glasanje poštom, nakon čega će biti tiskani i preostali listići. Tiskanje se odvija na dvjema lokacijama, u Kalesiji i Gračanici, uz nadzor predstavnika Središnjeg izbornog povjerenstva BiH koji osiguravaju poštivanje svih procedura i najviših standarda zaštite glasačkih listića, naveli su iz SIP-a BiH.

C. P. A. d. o. o. odabran je putem javnog poziva, a vrijednost ugovora iznosi oko 1,6 milijuna KM. Lokalni izbori obuhvaćaju više od 140 jedinica lokalne samouprave, kao i više od 26 tisuća kandidata.

Izbori su, kao što je poznato, raspisani za 58 općinskih vijeća u Federaciji BiH, 53 skupštine općina u Republici Srpskoj, 111 načelnika općina u Bosni i Hercegovini, 21 gradsko vijeće u Federaciji BiH, 10 skupština gradova u Republici Srpskoj, 31 gradonačelnika u BiH i Skupštinu Distrikta Brčko BiH. Na ovim lokalnim izborima bit će izabrano 3200 vijećnika i 142 gradonačelnika/načelnika. Izbori će, između ostaloga, biti i specifični zbog činjenice da će se na 458 biračkih mjesta u 24 osnovne izborne jedinice provoditi pilot-projekt s novim tehnologijama.

Komentara 1

SO
sombrero23
09:53 23.08.2024.

Izbori nista novo nece donijeti ako ostaje ista vlast..

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije